Maak kennis met de trainers

Ga in de leer bij de Koningen der Kajakpolo

Tom Neegers

tom

Hij is de jongste knaap van het trainersteam, maar speelt toch al een decennia lang kajakpolo. Hij is binnen de club zowel trainer, speler als penningmeester. Time management, discipline en stiptheid zijn voor hem dan ook een must.

Hij neemt zowel BKS1, BKS2 én BKS3 onder zijn vleugels.

“Kajakpolo zorgt niet alleen voor een gevarieerde training, maar ook voor verschillende domeinen waarin je jezelf kan verbeteren. Samen met de andere trainers, investeer ik heel wat tijd om elke speler te doen evolueren en de club zo naar een hoger niveau te tillen.”

Zijn specialiteit?

  • Hij zorgt dat zijn spelers altijd in topconditie zijn,
  • Hij leert goede passen te geven,
  • Hij kan je het perfecte shot naar de goal aanleren,
  • Hij is de ideale leermeester om boottechnieken onder de knie te krijgen.

Daan Van de Vreken

daan.png

Hij is 26 jaar en speelt al sinds zijn tien jaar kajakpolo. Hij is een speler van topniveau. Al meerdere jaren vormt hij een vaste waarde bij de Seniors van België, waar hij samen met zijn ploegmaten België vertegenwoordigt op EK’s en WK’s.

Daarnaast speelt hij bij de kajakpoloploeg Gent, een team dat zich al verschillende jaren landskampioen mag noemen. Binnen BKS ontfermt hij zich voornamelijk over de eerste ploeg als coach en trainer (trainer in het water, coach aan de zijlijn). Met zijn motivatiespeeches houdt hij zijn team scherp én gemotiveerd. Hij focust zich voornamelijk op tactiektrainingen. Bovendien volgde hij de opleiding Initiator Kano/Kajak om zich verder onder te dompelen in de sport.

Tiên Vanderheyden (links op de foto)

tien.png

Hij speelt al veertien jaar kajakpolo en is de technische en mentale steun van BKS3 en BKS4. Naast zijn rol als trainer weet hij als geen ander hoe je een peddel of boot moet herstellen, een echte handige harry dus. Tiên houdt van de rustige aanpak en stemt zijn trainingen af op het niveau van de speler. Van zodra de jeugd de basisvaardigheden onder de knie heeft, geeft hij hen de kans om met BKS2 of BKS3 mee te spelen. Zo krijgen de spelers een voorproefje van het echte wedstrijdgevoel.

Opleiding trainers

Op dit moment heeft BKS vier ervaren trainers die de spelers aanmoedigen, corrigeren en hen de beste technieken aanleren. Dat is al een goed begin, maar er is nog plaats voor nieuwe gediplomeerde trainers. Daarom wil BKS alvast een vacature opstellen voor geïnteresseerden. De Vlaamse Kano & Kajak Federatie is namelijk bezig om een Instructeur Kajakpolo B cursus samen te stellen die vanaf 2020 van start zal gaan. Ben jij de nieuwe trainer die we zoeken?