Toernooien

BKS goes festivalitis

Wanneer heel België zich in de festivalrage waant, volgen wij eveneens die tropische trend. Vanaf april spelen we bijna elk weekend een wedstrijd of toernooi en schuimen we vijvers en kanalen af op zoek naar waardige tegenstanders. De scheidsrechter geeft een oorverdovend fluitconcert bij het zien van een corner en de kajakpolo-spelers bewegen zich al dansend voort op het water. Het excessieve enthousiasme tijdens het spel weerspiegelt zich op het water door korte, slag-stoot bewegingen van de peddels. Na de wedstrijd komt iedereen terug op krachten met een lekkere hamburger, bereid op een van de vele impromptu barbecues op de camping. ’s Avonds kruipen we gezellig bij elkaar om wat na te praten over de best performances van de dag. Na een geslaagde avond duiken we moe en voldaan in een kleurrijke één-seconde-tent om onze sportroes uit te slapen.

Locatie toernooien

Net als de trekvogel reizen wij heel wat kilometers af. In de zomer verlaten we onze vertrouwelijke broedplaats en settelen we ons voor een weekendje op andere vijvers. Dat doen we niet om het grillige weer te ontduiken, maar wel om BKS op de kaart te zetten, letterlijk dan. We migreren tijdelijk naar Nederland of Frankrijk en zelfs tot over het water.

Concreet:

  • We verkennen in België: Veurne, Gent, Dikkebus en Seneffe
  • We bezoeken onze noorderburen: Helmond en Deventer
  • We trekken naar Saint-Omer in Frankrijk
  • We wagen de stap over het water en wippen binnen bij onze Engelse vrienden in Londen.

Wedstrijden en toernooien voor de jeugd

Onze jongen vliegen ook uit, maar blijver dichter bij huis. Zo zetten ze ieder jaar mooie prestaties neer in Zwevegem en Roeselare. Ook organiseren we een Jeugd Weekend waarin Belgische jongeren samenkomen om kajakpolo te spelen.