Kwalitatief en verantwoord sporten

Waarden en Normen

De club bestaat uit dertig dynamische spelers, die veel waarde hechten aan kwalitatief en verantwoord sporten. Een consequente en juiste manier van trainen staan daarbij centraal om sportletsels te voorkomen. Daarom organiseert de vereniging bootcamps, trainings-en redderscursussen. Toch draait het niet enkel om de sport, maar is ook de spirit binnen een team belangrijk. Daarom zijn er twee vertrouwenspersonen aangesteld om eventuele problemen binnen het team of de organisatie recht te zetten.

Redderscursussen

BKS vindt het heel belangrijk dat er meerdere spelers over een reddersdiploma beschikken. Een watersportbeoefenaar moet altijd alert en in staat zijn om een speler in veiligheid te brengen. Daarom kunnen geïnteresseerde spelers zich inschrijven voor een opleiding bij RedFed (externe hyperlink), een erkende sportfederatie die de reddingssport en veiligheid van watersportbeoefenaars ondersteunt en promoot. Van zodra de speler voor zowel het theoretisch als het praktisch examen slaagt, betaalt BKS de opleiding integraal terug. Waar wacht je op? Je hebt niets te verliezen!

Aan de opleiding zijn ook enkele voorwaarden verbonden:

  • minstens 16 jaar oud bij start van de cursus
  • Deelname aan adviserende toelatingsproef ( het voorbereidend reddersbrevet)

Meer informatie over de praktische zaken van de opleiding ‘Hoger Redder’ vind je op de website: http://www.redfed.be

Initiatielessen geven

De club investeert veel tijd in het geven van initiatielessen tijdens allerlei sportevenementen met als doel meer leden te kunnen werven. Vanaf volgend jaar wil de club de cursus Initiator Kano/Kajak van de Vlaamse Trainersschool (VTS) verder promoten. Om die cursus te starten moeten de spelers eerst het Kajak B2 brevet en het Kano A brevet behaald hebben. Tijdens de initiatorcursus leren ze in allerlei kano en kajaks varen en leiden ze je voornamelijk op om spelenderwijs nieuwkomers te laten starten met kajakpolo. Daarom moedigt de club de spelers van de tweede ploeg (17-jarige) aan om een initiatorcursus te volgen. Als je slaagt, betaalt de club het volledige bedrag terug.